Roblox 621.0527...


Roblox, kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanıyan bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemidir. İnsanları oyun yoluyla bir araya getirmeyi amaçlayan küresel bir platformdur.

Roblox, Microsoft Windows, Android, iOS, Xbox Series X ve Series S ve Mac işletim sistemleri dahil olmak üzere birden çok platformda kullanılabilir. Ocak 2023 itibariyle, Roblox'un 40 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve aylık 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı vardır.

Roblox nasıl çalışır?
Roblox oyunları, Roblox Studio adlı tescilli, ücretsiz bir oyun geliştirme motoru kullanılarak oluşturulur. Motor, Luau adlı Lua dilinin bir türevini kullanır. Luau, yardımcı olacak yüzlerce çevrimiçi öğretici ile öğrenmesi nispeten kolay bir dildir. Kullanıcılar, "oyun geçişleri" olarak bilinen tek seferlik satın alımlar ve "geliştirici ürünleri" veya "ürünler" olarak bilinen birden fazla satın alınabilen mikro dönüşümler yoluyla satın alınabilir içerik oluşturabilirler. Roblox Studio kullanılarak üretilen oyunların çoğunun küçükler tarafından geliştirildiğini ve yılda tahmini 20 milyon oyunun Roblox Studio kullanılarak üretildiğini unutmayın.

Roblox ile kendi oyununuzu kodlamanıza gerek yok. Diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynayabilirsiniz. Luau'da nasıl kod yazılacağını öğrenmekle ilgileniyorsanız,Roblox Oluşturucu Merkezi .

İşte kendi Roblox oyununuzu oluşturmanın faydalarından bazıları:
Kendi ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre hazırlanmış bir oyun oluşturabilirsiniz.
Oyununuzu diğer Roblox kullanıcılarıyla paylaşabilir ve hakkında geri bildirim alabilirsiniz.
Oyununuz popüler olursa potansiyel olarak para kazanabilirsiniz.

Roblox oynamanın faydaları nelerdir?

Roblox oynamanın birçok faydası vardır. İşte bunlardan birkaçı:
Programlama ve kodlama becerilerini öğrenmek: Roblox Studio, çocukların programlama ve kodlama becerilerini öğrenmeleri için harika bir yoldur. Motorun kullanımı kolaydır ve çevrimiçi olarak birçok öğretici mevcuttur.
Yaratıcılığı ve problem çözme becerilerini geliştirme: Roblox, çocukların yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri için harika bir platformdur. Roblox'ta oyun oluşturmaya gelince sonsuz olasılık var.
Sosyalleşme ve arkadaş edinme: Roblox, çocukların sosyalleşmesi ve arkadaş edinmesi için harika bir yoldur. Dünyanın her yerinden diğer kullanıcılarla oyun oynayabilir ve oyunun sohbet özelliğinde onlarla sohbet edebilirler.
Farklı ilgi alanlarını ve hobileri keşfetme: Roblox'ta çok çeşitli oyunlar vardır, böylece çocuklar farklı ilgi alanlarını ve hobileri keşfedebilir. İnşa etme, zanaat yapma, rol yapma ve daha fazlasını içeren oyunlar oynayabilirler.

Roblox oynamanın riskleri nelerdir?

Roblox oynamanın birçok faydası olsa da bazı riskleri de vardır. İşte bunlardan birkaçı:
Uygunsuz içeriğe maruz kalma: Çocukların Roblox'ta uygunsuz içeriğe maruz kalma riski vardır. Bu, şiddet içeren, cinsel veya başka bir şekilde rahatsız edici içeriği içerebilir.
Dolandırıcılık ve kimlik avı girişimleri: Çocukların Roblox'ta dolandırılma veya kimlik avına maruz kalma riski de vardır. Bu, kötü amaçlı bir bağlantıya tıkladıklarında veya kişisel bilgilerini verdiklerinde olabilir.
Siber Zorbalık: Siber zorbalık, Roblox'ta da bir risktir. Çocuklar diğer kullanıcılar tarafından taciz edilir veya tehdit edilirse bu durum meydana gelebilir.

Ebeveynler çocuklarını Roblox'ta nasıl denetleyebilir?

Genel olarak Roblox, çocuklar ve gençler için güvenli ve eğlenceli bir platformdur. Bununla birlikte, ebeveynlerin risklerin farkında olmaları ve oyun oynarken çocuklarını denetlemeleri önemlidir. Ebeveynlerin çocuklarını Roblox'ta denetlemek için yapabileceği birkaç şey var. İşte birkaç ipucu:

Ebeveyn denetimlerini ayarlayın: Roblox, ebeveynlerin çocuklarının platformda görebileceklerini ve yapabileceklerini kısıtlamalarına olanak tanıyan bir ebeveyn denetimleri özelliğine sahiptir.
Çocuklarınızla riskler hakkında konuşun: Çocuklarınızla Roblox oynamanın riskleri ve nasıl güvende kalacağınız hakkında konuşun. Genç yaşta çevrimiçi ortamda güvende kalmayı öğrenmek, daha sonra değerli bir araç olacaktır.
Çocuklarınızla oynayın: Etkinliklerini izleyebilmek ve güvende olmalarına yardımcı olmak için çocuklarınızla Roblox oynayın... ve eğlencelidir.

İndirmek İçin Linke Tıklayın...

NOT: Bu oyunda ücretli içeriklerle alakalı ya da içerikleriyle alakalı sorunlar olduğunu bir kaç yer de duymuştum. Özellikle çocuklar için sakıncalı içerikler barındırdığını söyleyenleri gördüm. Bu konulara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Konuya hakim olmadığım için bu uyarıyı ekliyorum...

BANA BU HESAPLARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ...
BLOG SAYFAM: https://uygulamagunlugu06.blogspot.com/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCIxhuoe28JWchn91D774ctg
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/deli_petro0606
DİSCORD: https://discord.gg/WArG5NK84a
GUILDED.GG: https://www.guilded.gg/OgnitorenKs-Forum