Windows - WinSXS Klasörü Temizleme Komutları...


WinSxS Klasörü Ne İşe Yarar?
WinSxS sürekli şişen, özellikle güncellemeler beraber boyutu artan bir sistem klasörüdür. WinSxS silinebilir mi, WinSxS klasörü  temizleme nasıl yapılır ve her şeyden önemlisi WinSxs klasörü ne işe yarar ona bakalım.

WinSxS klasörü geriye uyumluluk adına farklı dll sürümlerinin tutulduğu, windows güncellemeleri ile ilgili yedeklerin saklandığı kısacası sistemin eski windows sürümleri ile uyumluluğu için kritik önem taşıyan bir sistem klasörüdür. Windows Side by Side Assembly anlamına gelir. WinSxS klasörünü tamamen silmek Windows'un çökmesine neden olur. WinSxS klasörü taşımak da malesef mümkün değil. Bu yazımızda WinSxS klasörü temizleme yani cleanup işlemi nasıl yapılır ona bakalım.

Windows 10 kullanıyorsanız ve klasörünüz temizse 7 gig civarında olmalıdır. Windows 10 Manager ve AusLogics BoostSpeed ​​gibi programlar bu klasörü sizin için temizleyecektir ancak başka programlar da vardır. Windows Disk Temizleme ortalama bir iş yapar ancak bunu kendi başınıza yapmanın en kolay yolu komut istemidir. Klasörü temizlemek için sisteminizi yedeklemek iyi bir fikirdir ancak gerekli değildir. Önce klasörün boyutunu not edin, ardından bir yönetici komut istemi açın. Aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın:

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

(tabii ki enter tuşuna basın)

Yukarıdaki komut çalıştırıldıktan sonra bu sonraki komutu kullanın (Not: sabırlı olun, büyük bir klasörün temizlenmesi zaman alır!)

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

Ve son olarak üçüncü ve son komut

Dism.exe /online /Cleanup-Image /SPSuperseded

Klasörün boyutunu tekrar not edin ve ne kadar yer kazandığınızı görün!

BANA BU HESAPLARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ...
BLOG SAYFAM: https://uygulamagunlugu06.blogspot.com/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCIxhuoe28JWchn91D774ctg
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/deli_petro0606
DİSCORD: https://discord.gg/WArG5NK84a
GUILDED.GG: https://www.guilded.gg/OgnitorenKs-Forum