IPFire 2.29 - Core Update 185...


IPFire'ın birincil amacı güvenliktir. Saldırganların ağınıza girmesini engellemeye yardımcı olacak İzinsiz Giriş Önleme Sistemi ile birlikte yapılandırması kolay basit bir güvenlik duvarı motoruna sahiptir.

IPFire, ana bilgisayarlardan ve ağlardan oluşan gruplar oluşturmanıza olanak tanıyan sezgisel bir web kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bunlar daha sonra geniş bir kural kümesini düzenli tutmak için dağıtılabilir.

IPFire, Linux paket filtreleme çerçevesi olan Netfilter'ın üzerine inşa edilmiş Durum Bilgili Paket Denetimi (SPI) güvenlik duvarını kullanır. Bu çerçeve, paketleri hızlı bir şekilde filtreler ve saniyede onlarca Gigabit'e kadar çıktılara ulaşır. DoS saldırılarını doğrudan güvenlik duvarında filtreleyerek azaltmak ve engellemek, sunucularınızı kapatmalarını önlemek için çeşitli ayarlar vardır.

IPFire'ın İzinsiz Girişi Önleme Sistemi (IPS), açıklardan yararlanmaları, veri sızıntısını ve diğer şüpheli etkinlikleri tespit etmek için ağ trafiğinizi analiz eder. Eğer bir tespit varsa IPFire sizi uyaracak ve saldırganı anında engelleyecektir.

Varsayılan yapılandırmayı kullanırsanız ağınızın bölgelere ayrıldığını ve her birinin risk yönetimi için LAN ve DMZ gibi güvenlik politikalarına sahip olduğunu göreceksiniz. Ağınızın özel güvenlik ihtiyaçlarına göre belirlenen yapılandırmanızı oluşturabilirsiniz. Geliştiricilere göre, IPFire sık sık güncellenerek ortaya çıkan güvenlik açıklarına ve saldırı vektörlerine karşı güçlendirilmiş durumda tutuluyor.

IPFire sistem gereksinimleri:
İşlemci: 1 GHz veya daha iyisi veya desteklenen ARM SBC'li x86_64 CPU
Bellek: 1GB veya daha fazla
Depolama: en az 4GB disk depolama alanı
Ağ: en az iki Ethernet ağ bağdaştırıcısı

İndirmek İçin Linke Tıklayın...

BANA BU HESAPLARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ...
BLOG SAYFAM: https://uygulamagunlugu06.blogspot.com/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCIxhuoe28JWchn91D774ctg
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/deli_petro0606
DİSCORD: https://discord.gg/WArG5NK84a
GUILDED.GG: https://www.guilded.gg/OgnitorenKs-Forum