Windows 8/10/11 BitLocker: Sağ tuş Menüsüne Sürücüyü Kilitle/Sürücü Kilidini Kaldır Seçeneği Eklemek...


Kilidi açılmış yerleşik (Sabit) veri disklerini tekrar kilitlemenin tek yolu bilgisayarı yeniden başlatmaktır.
Kilidi açılmış çıkartılabilir veri disklerini tekrar kilitlemenin tek yolu sürücüyü bilgisayardan ayırmak ardından tekrar iliştirmektir veya bilgisayarı yeniden başlatmaktır.

Bu kısıtlamalar ise bazı kullanım senaryoları için son derece can sıkıcı olabilir. Bu yüzden bu yazıda bu işlemleri kolayca yapmanızı sağlayacak bir sağ tuş menüsü öğesini sisteminize nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım. Yazıyı Windows 7'de de uygulayabilirsiniz. Altta bahsettiğim öğeyi görüyorsunuz;

BitLocker Sürücü Şifrelemesi yalnızca Windows 8/10 Pro ve Windows 8/10 Enterprise sürümleri ile Windows 10 Education sürümlerinde kullanılabilir. 

Bu öğe doğal olarak sistem sürücüsünde (Genelde C olur) çıkmayacaktır.

Sisteminizde zip dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

1-Zip dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyları Masaüstüne ayıklayın.
Zip dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse indirdiğiniz Zip dosyasına sağ tıklatın ve Tümünü ayıkla'ya tıklatın.  Ardından ayıklanacak konum olarak Masaüstünü gösterin. 

2-Masaüstünde oluşan Bitlocker_Kilitle klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı ve bir script (.vbs) olduğunu göreceksiniz;

Kilitle_(Ekle).reg
Kilitle_(Sil).reg
Kilitle.vbs

3-Kilitle.vbs dosyasını C:\Windows\System32 klasörüne kopyalayın. Kopyalama esnasında istenen onayları verin.

4-İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin. (Eğer Kilitle_(Sil).reg dosyasını kullanacaksanız C:\Windows\System32\Kilitle.vbs dosyasını da silin)

İndirmek İçin Linke Tıklayın...

NOT:KONU ALINTIDIR. ORJİNAL KONU DA LİNKLER ÇALIŞMADIĞI İÇİN EKLENMİŞTİR. DOSYALARI LİNKE YÜKLEMEK DIŞINDA DİĞER KONULAR DA HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADIM. ORJİNAL KONUDAKİ DOSYALARDIR. YILLARDIR WİN10/11' DE SORUNSUZ ŞEKİLDE KULLANDIM. YAŞAYACAĞINIZ HERHANGİ BİR SORUNDA SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM... :)

Orjinal Konuya Gitmek İçin Tıklayın...

BANA BU HESAPLARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ...
BLOG SAYFAM: https://uygulamagunlugu06.blogspot.com/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCIxhuoe28JWchn91D774ctg
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/deli_petro0606
DİSCORD: https://discord.gg/WArG5NK84a
GUILDED.GG: https://www.guilded.gg/OgnitorenKs-Forum